Volg de bedrijfspagina van Administratiekantoor Van den Dungen via LinkedIn.

Volg ons op LinkedIn

uw betrouwbare en deskundige partner

 

 

Nieuwsbrieven

 

Mocht u op basis van onze nieuwsbrieven vragen hebben, aarzel dan niet contact met ons op te nemen!

► Nieuwsbrief 2018

Nieuwsbrief 2016 - 2

Nieuwsbrief 2016 - 1

Nieuwsbrief 2015 - 2

Nieuwsbrief 2015 - 1

► Nieuwsbrief 2014 - 2

 Nieuwsbrief 2014 - 1

► Nieuwsbrief 2013 - 3

Nieuwsbrief 2013 - 2

► Nieuwsbrief 2013 - 1

Nieuwsbrief 2012 - 3

Nieuwsbrief 2012 - 2

Nieuwsbrief 2012 - 1

Wilt u ook onze nieuwsbrief ontvangen? Mail ons en wij sturen u deze toe.

      Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief!

 

Actueel

 

► Geen VAR, geen BGL, maar modelovereenkomsten!

Eindelijk is de kogel door de kerk: de Verklaring Arbeids Relatie (VAR) zal definitief vervangen worden. Echter niet door de eerder voorgestelde BGL, maar door een systeem van modelovereenkomsten. Per 01-04-2016 is dit systeem in principe actief.

Bij de VAR moet de opdrachtnemer een verklaring aanvragen bij de belastingdienst waarbij diverse vragen beantwoord worden. Deze verklaring geeft aan of de opdrachtnemer zijn inkomsten als ondernemer verdient (de VAR Winst Uit Onderneming) of op een andere manier. Met deze verklaring kunnen vervolgens opdrachten worden aangenomen, waarbij de opdrachtgever vervolgens is vrijgesteld van het inhouden van belastingen en premies. 

Vanaf 01-04-2016 is echter het nieuwe systeem ingevoerd. Op de website van de belastingdienst zullen diverse voorbeeldovereenkomsten gepubliceerd worden. Bij overeenkomsten op basis van zo een model hoeft sowieso geen loonheffing te worden ingehouden. De opdrachtnemer is dan ook niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Ook kunnen overeenkomsten worden voorgelegd aan de belastingdienst ter goedkeuring. Ook een goedgekeurde overeenkomst betekent dan dat er geen loonheffing hoeft te worden ingehouden en ook dat de opdrachtnemer niet verzekerd is voor de werknemersverzekeringen. Let wel op dat de overeenkomst niet bepaalt hoe de inkomsten bij de opdrachtnemer fiscaal gezien worden! Werken volgens een goedgekeurde overeenkomst betekent dus niet per definitie dat de inkomsten als de meestal gewenste winst uit onderneming worden gezien.

Zie voor verdere informatie onze 1e nieuwsbrief van 2016.